Dessert av ActiveKocken

ActiveMorron

2018-09-21

Dessert av ActiveKocken

Fredag och ActiveKocken, Fredrik Hagenkötter gästade ActiveMorron.

Idag var det dessert på menyn. Se hela receptet här nedan och lyssna hur det lät.

Rödvinsinkokta päron med vanilj med lättvispad grädde.

  • 1 st flaska rödvin oekat
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 st päron fasta
  • grädde lösvispad, till servering

Gör så här

 

 

Välj en kastrull som inte är för vid, men som rymmer både päron och lag.

 

Koka upp vin, socker och vaniljsockertills sockret löst sig.

 

Skala päronen men låt skaften vara kvar.

 

Lägg päronen i vinlagen och småkoka dem tills de är mjuka, prova med sticka. Det kan ta allt från 20–40 minuter beroende på päronsort, fasthet och storlek.

 

Låt svalna i lagen.

 

Hit går det bra att förbereda, förvara päronen i kylen.

 

Vid servering koka upp ett par deciliter av lagen och låt koka ner till hälften.

 

Servera päronen med den reducerade lagen och lösvispad grädde.

 

Tips Päronen står fint på tallriken om du skär av en bit av botten.

 

Kokar du många päron kan det göras i omgångar i samma lag.

Tillbaka