Jordärtkockssoppa med Activekocken

ActiveMorron

2018-09-14

Jordärtkockssoppa med Activekocken

JORDÄRTSKOCKSSOPPA

2 port

250 g jordärtskockor

½ gul lök

2 msk Smör

½ dl torrt vitt vin

1 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong alt hönsbuljong

2 dl matlagningsgrädde

½ krm vitpeppar

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja och knaprigt bacon.

 

Tillbaka