Knäckebröd på kaffesump

ActiveMorron

2018-11-23

Knäckebröd på kaffesump

ActiveKocken Fredrik Hagenkötter fick en utmaning att laga något på kaffesump. Han lyckades, det blev ett supergott knäckebröd.

Här får ni receptet som ni också hört om i SVT:s Maträddarna med Paul Svensson.

  • 100 g
    kaffesump
  • 300 g
    gammalt bröd, ej mögligt
  • 1 msk
    fänkålsfrö
  • ½ msk
    dillfrö
  • 2 msk
    flingsalt
  • 50 g
    smör, ev lite vetemjöl

     

  • 1. Doppa brödet hastigt i vatten.

    2. Mixa med kaffesump, mortlade kryddor, salt och eventuellt lite vetemjöl tills degen släpper från kanterna.

    3. Kavla ut supertunt mellan bakplåtspapper. Nagga med gaffel och baka i ugn på 130 grader tills krispigt och ljust rostat.

Tillbaka