Mellosnacks med ActiveKocken

ActiveMorron

2019-03-08

Mellosnacks med ActiveKocken

ActiveKocken gav tips på vad man kan äta till finalen i Melodifestivalen. Lyssna hur det lät här nedan:

Här kommer också två bra recept från ActiveKocken:

Rotsakschips

 

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Sätt ugnen på 175°.
  • 2. Skala rotfrukterna och hyvla dem i tunna skivor med en mandolin eller med hyveldelen på ett rivjärn. Eller fortsätt skala med potatisskalaren till långa skivor.
  • 3. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in den i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills rotfrukterna börjar få färg.
  • 4. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt dem stå kvar och torka ca 15 minuter¨.
  • 5. Droppa över olja och strö över salt och chiliflakes. Blanda om och lägg upp i en skål.

 

 

MINICRÊPES MED SPENAT OCH RICOTTA

 

 

4 personer
Tid: 1 timme

Crêpesmet:

2 dl vetemjöl
salt
3 dl mjölk
2 ägg
smör till pannan

Fyllning:

1 liten gul lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
2 msk smör
200 g spenat (hackad)
200 g ricottaost
salt och svartpeppar
pinjenötter (till topping)

Tillbaka