Bouillabaisse med ActiveKocken

ActiveMorron

2019-02-08

Bouillabaisse med ActiveKocken

Denna fredag fick vi besök av ActiveKocken, Fredrik Hagenkötter. Han tillagade en Bouillabaisse live i studion.

Lyssna hur det lär här nedan.

Här får ni också receptet:

Soppa 4 personer

 

 

Tillagning

  • Tips: Färsk chili och saffran passar bra ihop. Byt ut häften av vattnet mot torrt vitt vin för en mustigare soppa.
  • Soppan: Hacka löken, skiva morötterna och purjolöken samt strimla fänkålen. Ta bort kärnhuset i paprikan och skär i bitar.
  • Fräs grönsakerna i lite matolja i en stor kastrull utan att de får färg.
  • Tillsätt fiskbuljong, tomat och timjan. Koka upp och låt koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i den nedskurna fisken. Ett par minuter senare är det dags för räkor och musslor. Smaka ev. av med salt och peppar.
  • Värm upp soppan, men låt inte koka efter du har lagt i skaldjuren, de blir sega av att koka.
  • 8. Garnera gärna med någon grön ört och servera med aioli och surdegsbröd .

Tillbaka