Efterrätt på grillen med Jenny Hansson

ActiveMorron

2021-05-21

Efterrätt på grillen med Jenny Hansson

I ActiveMorron denna fredag hade vi med oss vår expert vad det gäller bakning, Jenny Hansson. Hon tipsade om att man kan använda grillen även för efterrätten.

Lyssna på hennes tankar här nedan.

Här får du också ta del av hennes recept:

Grilla nektariner till dessert!

Dela och kärna ur nektariner.

Pensla snittytan med rapsolja.

Grilla på indirekt värme i 5-7 min,

nektarinen ska mjukna men ha lite kärna kvar.

 

Servera med vaniljglass och ringla honung över!

______________________________________________________________________________

Kladdkaka på grillen!

 

100 gram smör

2 ägg

2 dl farinsocker

1 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

Två nypor flingsalt

Vita chokladknappar att strö över

 

Smöra och bröa en brödform.

Smält smöret, ställ åt sidan.

Rör ihop ägg och farinsocker.

Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt,

blanda till en smet.

Häll smöret i smeten och rör

om tills allt smöret har gått in i smeten.

Fördela i formen, strö

över lite vita chokladknappar.

 

Grilla på indirekt värme

10-15 min beroende på

hur varm din grill är. Håll koll!

 

Låt svalna en aning, pudra florsocker över och servera med glass eller grädde.

 

Tillbaka

Tappade uppkopplingen