Efterrätt till Midsommar

ActiveMorron

2021-06-18

Efterrätt till Midsommar

Denna fredag pratade vi med vår expert när det kommer till bakning, Jenny Hansson. Hon gav oss tips på en efterrätt som man kan bjuda på till Midsommar.

Lyssna på hennes tips här nedan och se även hennes recept.

PAVLOVA med mascarpone och jordgubbar!

 

4 äggvitor

1/2 krmsalt

2 1/2 dlsocker

1 msk maizena

1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

 

Sätt ugnen på 225°C.

Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan i vaniljpasta/socker och maizena.

Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till en rund botten och gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.

Sätt plåten i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt stå kvar tills ugnen svalnat.

 

 

Fyllning

 

1 dl mascarpone

2 dl grädde

1 msk florsocker

1 tsk vaniljpasta

Limezest från 1/2 lime

 

Häll alla ingredienserna i en bunke, vispa med elvisp till fluffig konsistens.

 

Limesocker

 

1 msk socker

Zest av 1 lime

 

Blanda sockret med zest, låt stå till servering.

 

Montering

 

Lägg fyllningen på marängen, toppa med jordgubbar och limesocker.

 

Servera!

 

Tillbaka