Het Pumpasoppa med ActiveKocken

ActiveMorron

2018-10-19

Het Pumpasoppa med ActiveKocken

Fredag och ActiveKocken, Fredrik Hagenkötter var hemma igen efter sin matresa i Kroatien förra veckan. Idag gjorde han en het pumpasoppa i direktsändning i ActiveMorron.

Lyssna hur det lät här nedan.

Receptet får ni här under bilden:

Het Pumpasoppa med äpple

  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 500g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut)
  • 2msk smör eller margarin
  • 5dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1citron

Gör så här

  • Skala lök och vitlök. Skär lök och pumpa i bitar. Finhacka vitlöken.
  • Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
  • Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav, tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Tillbaka