Het Pumpasoppa med ActiveKocken
Fredag och ActiveKocken, Fredrik Hagenkötter var hemma igen efter sin matresa i Kroatien förra veckan. Idag gjorde han en het pumpasoppa i direktsändning i ActiveMorron.
Lyssna hur det lät här nedan.
Receptet får ni här under bilden:
Het Pumpasoppa med äpple
- 2schalottenlökar
- 1vitlöksklyfta
- 500g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut)
- 2msk smör eller margarin
- 5dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 2 1/2dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- 1citron
Gör så här
- Skala lök och vitlök. Skär lök och pumpa i bitar. Finhacka vitlöken.
- Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
- Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav, tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.