Jenny Hansson - Ramslök

Idag pratade vi om det gröna guldet, Ramslök med Jenny Hansson. Ramslök som går att använda till mycket och Jenny kom med två spännande recept för dig som vill prova.
Lyssna på Jennys tankar här nedan, samt se henne recept:
Ramslökspesto med Västerbottensost och mandel
1 rejäl näve ramslök
1,5 dl riven Västerbottenost
1 dl mandlar
1 – 1,5 dl olivolja
Flingsalt
Mixa alla ingredienser,
utom saltet, väl i en mixer.
Smaka av med salt.
Om du tycker den är för
tjock så tillsätt lite mer olja.
Ramslöksbröd
25 gram jäst
2.5 dl mjölk 3%
1 tsk salt
0.25 dl olivolja
2 msk honung
5-6 dl vetemjöl
Fyllning
2 dl ramslökspesto
2 dl riven Västerbottensost
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader
och häll den över jästen. När
jästen har löst sig tillsätter du
salt, honung och olja och rör om.
Tillsätt 5 dl mjöl och blanda
ordentligt. Om degen är för
klistrig, tillsätt lite mjöl.
Plasta bunken och låt jäsa i
25 min.
Ta upp degen på mjölat
bakbord. Dela den i 2 delar.
Kavla ut en rektangel och bred
på ramslökspeston, strö över
Västerbottenost.
Lägg degen dubbelt och skär
i remsor. Tvinna remsorna och lägg
på en plåt med bakplåtspapper.
Gör likadant med andra halvan av degen.
Låt jäsa 20 min.
Grädda i 175 grader i 12-15 min.
Låt svalna på galler!