Jenny Hanssons kladdkaka

ActiveMorron

2021-03-12

Jenny Hanssons kladdkaka

Denna fredag pratade vi med Jenny Hansson, vår expert när det kommer till bakning. Hon tipsade denna gång om hur man kan piffa upp en kladdkaka.

Hör alla Jennys tips här nedan.

Här får du också hennes recept i textform:

Kladdkaka med kolakräm

 

3 ägg

3,5 dl strösocker

1 dl farinsocker

1,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

6 msk kakao

150 gram smör

2 nypor salt

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan.

Rör ihop ägg och socker.

Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och salt och blanda.

Häll i smöret och rör ihop det till en jämn smet.

Häll smeten i en springform, ca 23 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen i 18 min.

Låt stå i kylen över natten.

 

Kolafrosting

 

100 gram Philadelphia Original

2 dl dulche de leche

2 dl vispgrädde

 

Vispa ihop alla ingredienser tills du har en bra och fluffig konstisens.

Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa på krämen eller bred ut den på kakan. Strö över grovhackade salta jordnötter.

Tillbaka

Tappade uppkopplingen