Jenny Hanssons recept för påsken

ActiveMorron

2021-03-26

Jenny Hanssons recept för påsken

Påsken är snart här och många ska vara lediga och kommer då också få mer tid att lägga i köket. Vi pratade med vår expert när det gäller bakning, Jenny hansson som gav oss två härliga recept att ta till i Påsk.

Lyssna längst ner på sidan.

Recept:

CITRON och VALLMO cupcakes

 

2 ägg

2 dl strösocker

75 gram smör

1 dl mjölk (gärna 3%)

Zest från 1 citron

0,5 dl blå vallmofrön

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll detta i äggsmeten och rör om.

Tillsätt citronzest och vallmofrön.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.

Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten försiktigt.

Fyll muffinsformar till 2/3 delar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min för stora muffins,

prova med sticka.

Låt svalna helt.

 

Frosting

 

 

200 gram philadelphiaost original rumsvarm

100 gram rumsvarmt smör

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

 

Vispa ost och smör med elvisp så det blir krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa till en frosting.

 

 

Bred eller spritsa ut frostingen på den helt kalla kakan.

________________________________________________________________________________________

MOROTSKAKA med BRYNT SMÖRFROSTING

 

3 ägg

1,5 dl socker

1,5 dl farinsocker

3 dl finrivna morötter

1 dl neutral rapsolja

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

3 tsk kanel

1 tsk salt

 

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form­, cm 24 cm i diameter (för 10 bitar).

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet.

Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

 

Brynt smörfrosting

 

150 gram smör

200 gram philadelphiaost

original

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

 

Bryn smöret och häll över

det i en bunke.

Låt svalna till helt kallt.

Vispa upp smöret så det

blir vitt och mjukt.

Tillsätt färskosten och

vispa några minuter till.

Häll i florsocker och vaniljsocker,

vispa ihop tills du har en

fluffig och jämn frosting.

 

Dela kakan i två bottnar.

Bred på hälften av

frostingen på den ena

botten och lägg den

andra ovanpå.

Bred eller spritsa på frostingen.

Dekorera!

Tillbaka