Mellosnacks med ActiveKocken

ActiveKocken gav tips på vad man kan äta till finalen i Melodifestivalen. Lyssna hur det lät här nedan:
Här kommer också två bra recept från ActiveKocken:
Rotsakschips
Ingredienser
- 2 st morötter
- 2 st palsternacka(or)
- 2 st rödbeta(or)
- 2 tsk matolja
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa chiliflakes
Tillagning
- 1. Sätt ugnen på 175°.
- 2. Skala rotfrukterna och hyvla dem i tunna skivor med en mandolin eller med hyveldelen på ett rivjärn. Eller fortsätt skala med potatisskalaren till långa skivor.
- 3. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in den i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills rotfrukterna börjar få färg.
- 4. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt dem stå kvar och torka ca 15 minuter¨.
- 5. Droppa över olja och strö över salt och chiliflakes. Blanda om och lägg upp i en skål.
MINICRÊPES MED SPENAT OCH RICOTTA
4 personer
Tid: 1 timme
Crêpesmet:
2 dl vetemjöl
salt
3 dl mjölk
2 ägg
smör till pannan
Fyllning:
1 liten gul lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
2 msk smör
200 g spenat (hackad)
200 g ricottaost
salt och svartpeppar
pinjenötter (till topping)