Rabarber med Jenny Hansson

ActiveMorron

2021-06-04

Rabarber med Jenny Hansson

Idag pratade vi med vår expert vad det gäller bakning, Jenny Hansson. Idag pratade hon om rabarber och vad man kan göra av dem. Hon gav oss också ett bra tips på hur man kan använda rabarberna under en lång tid.

Lyssna på Jennys tankar i klippet längre ner på sidan.

Här kommer hennes recept på Rabarberkakan.

Rabarberkaka

 

150 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 dl ljust muscovadosocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2-3 rabarberstjälkar

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en valfri pajform.
  2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg och vispa ihop innan du tillsätter nästa.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred sedan ut smeten i formen.
  4. Skär rabarbern i tunna stavar och tryck ner i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.
  6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den.
  7. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Tillbaka

Tappade uppkopplingen