Vilken soppa!
Vår ActiveKock, Fredrik Hagenkötter gästade ActiveMorron och idag blev det en vegetarisk soppa på blomkål, vitlök och chilli.
Lyssna hur det lät här nedan.
Recept:
Blomkålssoppa
4 portioner
1 st blomkålshuvud
1 st tärning grönsaksbuljong
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 dl vatten
2 dl Creme fraîche / grädde
2 dl vit vin
Cayenne/ chili
Så här gör du
- Stycka ner blomkålen i mindre buketter och lägg i en kastrull med smör och olja. Rosta kålen så den får färg.
- Skala lök, vitlök och hacka grovt. Lägg i en kastrullen och svetta på medelvärme i 5 min tillsammans med blomkålen.
- Slå på vattnet, vin, grädde och buljongtärning.
- Lägg på lock och koka blomkålen är genomkokt.
- Mixa allt med en stavmixer till soppan har rätt koncistens och är slät smaka av med salt och peppar.
- Dekorera med persilja, servera.
Servera med brödkrutonger eller en bit ostpaj .