Wallenbergare med ActiveKocken

ActiveMorron

2019-03-22

Wallenbergare med ActiveKocken

Denna fredag kom ActiveKocken till ActiveMorron och lagade Wallenbergare. Har finner ni receptet, smaklig spis!

 

Wallenbergare med
sockerärtor, skirat smör och
rårörda lingon
| 13 ingredienser | ! 30 minuter
Äkta Wallenbergare med de klassiska tillbehören, skirat
smör och rårörda lingon.
⋆⋆⋆⋆⋆
Ingredienser
Wallenbergare
1125 gram kalvfärs
9 st äggula(or)
9 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
225 ml ströbröd
smör
Potatispuré
675 gram vinterpotatis skalad
225 ml mjölk
2,25 msk smör
2,25 nypa(or) muskot färskriven
salt
peppar
Till servering
225 gram sockerärtor
4,5 port lingon rårörda
Tillagning
1. Alla ingredienser till biffarna bör vara väl kylda. Lägg färsen i en
matberedare. Lägg i äggulor och kryddor. Sätt på locket och mixa färsen en
stund. Tillsätt grädden försiktigt, i en fin stråle medan mixern fortfarande går.
Se till att all grädde blandas in, men var försiktig så att inte färsen får gå för
länge i mixern. Risken är att temperaturen höjs och att färsen spricker, dvs
delar sig.
2. Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. Doppa händerna i kallt vatten och
forma biffar av den lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö
resterande bröd över biffarna. Ströbrödet ska helst vara gjort på färskt inkråm
av vitt matbröd.
3. Stek biffarna i smör på låg värme. Eventuellt kan de behövas efterstekas i
ugn en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.
4. Servera med potatispuré, sockerärtor och rårörda lingon, samt ev en skvätt
smör från stekpannan.

Tillbaka